top of page

HIBRID

AJTÓK

borító_2.jpg
borító_1.jpg

"Az olyan paraméterek objektív összehasonlításakor, mint a hőszigetelés vagy az akusztika, az acélajtók legtöbbször alacsonyabb minőségűek az egyéb anyagokból készült ajtóknál, a MARTOM ajtók mechanikai tulajdonságai és az időjárással szembeni ellenállásuk viszont legtöbbször még meg is haladják azokét."

MIÉRT A 

?

…prémium

Mivel az acél jó hővezető, létezik egy sztereotípia, hogy „az acélajtóknak olyan gyenge hőszigetelési tulajdonságai vannak, amitől már semmi sem lehet rosszabb”. A technológia jelenlegi fejlődésének és a legújabb innovációinknak köszönhetően olyan acélajtók készülhetnek, hogy a hőátadási együtthatói megfelelnek az otthonokra vonatkozó legszigorúbb követelményeknek, legyen szó normál vagy akár passzív hőszigetelési paraméterekről.

1.png

Mert...

…megbízható

Az acélajtók nagy előnye, hogy ellenállnak az időjárási viszontagságainak. Nedvesség hatására nem deformálódnak. Ellenállnak az UV sugárzásnak, az esőzéseknek és a fagyoknak, ezért nem igényelnek nehéz és drága karbantartást és festést. Nagyon könnyű tisztán tartani őket.

2.png

Ahol olyan funkciók szükségesek, mint például ellenállás, merevség, szilárdság és mechanikai stabilitás, az acélból készült ajtók kiváló megoldás. Ennek köszönhetően az acél ajtók tökéletesen betörésgátló, tűzálló, füstálló vagy akusztikus ajtók.

…biztonságos

…tartós

Az acél tökéletesen van házasítva egy olyan anyaggal, amelynek következtében olyan kiváló mechanikai tulajdonságokkal rendelkezik, mint például a merevség, szilárdság és tartósság. Ezek a tulajdonságok teljesen mértékben jellemzik az acélból készült ajtókat.

...modern és esztétikus

Az acélajtók esztétikai kialakítása megfelel a legigényesebb vásárlók elvárásainak. A széles színválaszték, forma, üvegezés és dekorációs felületek lehetővé teszik ajtók egyedi kialakítását, mely stílussal és kifinomult dizájnnal párosul.

…fontos az ÁRELŐNY

A hasonló paraméterekkel és tulajdonságokkal rendelkező, például fából vagy alumíniumból készült ajtókhoz képest az acélajtók árai nagyon kedvezőek.

borító_1.jpg
borító_2.jpg

ÉRDEMES TUDNI

A fa kiváló hőszigetelést nyújt és nagyon jó építőanyag. A fém borítás csúcsminőségű lamináltokkal magasan ellenál az időjárási viszonyoknak. Tartóssággal és kiváló mechanikai tulajdonságokkal rendelkezik. Sajnos mindkét anyagnak van hátrányai. A fa érzékeny a nedvességre és a UV sugárzásra, gyakori és nehézkes a karbantartása. A fém anyaga hideg, mert nagyon jól vezeti a hőt. A FÉM/FA ajtókeretünk egyesíti a fém és a fa előnyeit, miközben kiküszöböli azoknak hátrányait. A tok magja rétegragasztott fából készül, melyet egy fémházba helyeztünk. A furnérozott fém védi a fát az időjárási körülményektől függetlenül, egyben meghosszabbítja a profil élettartamát. A FÉM/FA rendszerek rendkívül népszerűek Ausztriában, Svájcban és Dél-Németországban a nehéz alpesi éghajlat miatt.

FÉMKERET FA BELSŐVEL

A megfelelő hőszigetelés biztosítása érdekében az ajtólapokat általában habszivacs vagy poliuretán hab (PUR) szigetelő anyaggal töltjük. Összehasonlítva a habosított polisztirollal a PUR számos további előnyt kínál. A PUR jobb szigetelő, ami az ajtót melegebbé teszi. A PUR jelentősen keményebb és merevebb, mint a habosított polisztirol, növeli a szárny ellenállását a külső mechanikai behatásokkal szemben. A szárny hőmérséklet hatására nem deformálódik, amely biztosítja a jobb tömítettséget és a zajvédelmet. Sokféle PUR hab használható az ajtó gyártásához, mi olyan habot használunk, melyet nagyon nagy sűrűség jellemez. Ultramodern, automatikus alkalmazássor garantálja a PUR tökéletesen egyenletes feltöltését és a hibamentes gyártás megismételhetőségét. Az általunk alkalmazott CFC-mentes technológia az emberek számára biztonságos és környezetbarát.

PURHAB TÖLTÉS

A hagyományos ajtók kilincs működtetésűek, a korszerű ajtók fogantyúval szereltek. Amikor az ajtót kívülről kilincs helyett fogantyúval szereljük, akkor sokkal esztétikusabb annak megjelenése, de hátránya hogy minden esetben kívülről kulcsot kell használni. A gombos működtetés esetén erre nincs szüksége. Összeegyeztethető a hatékony kialakítás és a funkcionalitás. Ilyen megoldás a nyomógombos fogantyú, mely nagyon kényelmes és egyben esztétikus is, mivel a gomb a foganytú belső nem látható részén, ergonomikus magasságban van elhelyezve. A fogantyúba egy gomb van integrálva egy speciális elektromos zárral, természetesen, amikor az ajtó kulcsra van zárva azt kívülről gombbal nem lehetséges kinyitni.

GOMBOS KEZELÉS

A 3D-s zsanérok nehéz terhek mozgatására vannak kialakítva, amely még vastag és nehéz szárnyaknál is kiküszöböli azt a problémát, hogy azok „leereszkedjenek”. A 3D zsanérokat háromféle síkban lehet állítani – a szárnyat mozgathatjuk vele jobbra vagy balra, fel és le, valamint eltávolítja vagy hozzáfeszíti a tokhoz. Ennek köszönhetően könnyen és hatékonyan beállíthatjuk vele az ajtó megfelelő záródását. Karcsú és modern megjelenésükkel díszítik a Martom ajtókat.

3D ZSANÉROK

A küszöb hőszigetelő része műanyagból készül, amely hatékonyan korlátozza hőelvezetést. Ehhez társul egy alumínium profil, mellyel fokozottabbá válik az ajtók szerkezeti merevsége és tömítettsége.

HŐHÍDMENTES KÜSZÖB

TÍPUSOK

4.jpg

90 PASSIVE

72 ARKTIC

A TERMO ARKTIC egy ideális STANDARD termék azon ügyfelek számára, akik nagyon magas színvonalú ajtót keresnek. Magasan megfelelnek a mai energiatakarék szabvány szerint épített házak követelményeinek. A PUR töltésen kívül FÉM / FA termikus és meleg ajtókerettel, és hőhídmentes küszöbbel rendelkeznek.

A 90 PASSIVE ajtók a PREMIUM PLUS szegmens termékei. Teljesítik és még jelentősen meg is haladják a passzív házakra vonatkozó rendkívül szigorú követelményeket.

  • Áttetsző üvegezéssel

Az Simple Elegance kollekcióból származó ajtók standard anyagból készülnek, áttetsző üvegezéssel. Ideális megoldás azok számára, akik értékelik a hagyományos üvegezést az ajtóban. Az üvegezés áttetszősége fényt biztosít az előtérbe és lehetővé teszi a kilátást.

  • Nem átlátszó üveg aplikációval

Az üvegezés helyett ennek a megoldásnak egyetlen, átlátszatlan üvege van és csak dekoratív funkcióval rendelkezik. A szárny belseje teljesen meg van töltve PUR habbal. Ez a megoldás számos előnyt kínál: a kiváló hőszigetelés egész felületén fennmarad A PUR hab tökéletesen tömíti és merevíti a szárnyat. Ezenkívül védi a belső tért az emberek kíváncsi szemeitől. A modell kétoldalas üveg applikációval, azaz a dekoratív üveg belsőleg is a szárnyra van ragasztva.

SIMPLE ELEGANCE

LETÖLTHETŐ DOKUMENTUMOK

simple_elegance_katalog-marzec-2019--1.j

SIMPLE ELEGANCE

KATALÓGUS (23 MB)

MARTOM KÜLSŐ AJTÓ KATALÓGUS 2019-1.jpg

KÜLSŐ AJTÓ

KATALÓGUS (7 MB)

bottom of page